Alkuperämaa: missä karja tulee

Alkuperämaa: missä karja tulee

Saksa: Pitkään menneet ovat päiviä, jolloin Saksan niityillä löydettiin vain paikallisia rotuja naudanlihasta. Saksalaiset lihateollisuuspankit monimuotoisuuteen: monet kasvattajat ovat erikoistuneet tunnetuimpiin karjankasvatukseen (ja kehittäneet niitä edelleen risteytyneillä). Tämän seurauksena Black Angus, Charolais, Limousin ja Hereford nautakarjan laatu ei tarvitse matkustaa puoliväliin ympäri maailmaa saavuttamaan pienimmän paikallisen lihakaupan lihalaskin. Kasvattajat 

ovat jopa uskaltaneet käyttää saksalaista Wagyua. 

Ranska: "Haute cuisine" -kaupungin gourmet-kokit vannovat voimakkaan valkoisen Charolais-karjan lihaa. Niitä kasvatetaan lähes yksinomaan lihantuotantoon, niillä on runsaasti liikuntaa ja niitä ruokitaan luonnollisissa elintarvikkeissa. Raskas, lihaksetön eläimillä ei ole taipumusta muodostaa rasvaa. Niiden vaaleanpunainen liha on siis varsin laiha, sillä on vastaavasti hienoja laskimotasoja ja sen suhteellisen tiheä koostumus. 

 

Italia: Razza Chianina pidetään maailman suurin ja vanhin karjanrotu. Beef labeled, amici della chianina "on harvinaista ja kallista. Ja vaikka toscanalaisten karjan paino on jopa 1500 kiloa. Ei ole sattumaa, että he ovat giganttisen Bistecca alla Fiorentinan toimittajat. Niin kutsuttu Porterhouse-pihvi, joka on klassikko italialaisesta keittiöstä, on valmis 

hiiligrillejä. Tarra, mehukas liha ja hieno marbling luonnehtivat palaset. 

 

Japani: Ystäville, paras parhaista: Wagyu-karjan lihaa Koben alueella. Hemmoteltu karja vastaanottaa oluen päivittäin osana korkealaatuista ruokavaliota ja hierotaan. Sen ainutlaatuisen rasvakehyksen ansiosta lihaa on yhtä pehmeä kuin voi, ja herkku, jos pystyt ostamaan sen, hallitsee korkeimmat hinnat - jopa 1000 € / kiloa. 

 

Etelä-Amerikka: Argentiinan Black Angus nauta kuitenkin edelleen laiduntaa ulkona ympäri vuoden. Kahden vuoden ajan Skotlannin alkuperää olevat eläimet siivittävät Pampasin laajoihin tiloihin ja ruokitaan täysin luonnollisesti ruohoihin ja yrtteihin. Heidän lihansa tummanpunainen väri on hellä ja on voimakas maku, ja se osoittaa jatkuvaa marmoroitumista. 

 

Yhdysvallat: Tärkeimmät rodut ovat Black Angus ja Hereford Englannin lännestä. USDA (Yhdysvaltain maatalousministeriö) valvoo 100 miljoonan naudan merkintää kahdeksassa laatuluokassa. Pihvijalos on kolme parasta: "valitse", "valinta" ja huippulaatu "prime". Se on herkimpi, hieno marmori ja aromaattinen maku. Premium-naudanliha on varattu herkkuja ja ravintoloita varten. 

Jaa tämä viesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *