FAQs – Frequently Asked Questions

FAQs – Vanlige spørsmål

Brensel

Hva er forskjellen mellom klumpkull og briketter?

Løvtrekull er laget av brennende tre i fravær av oksygen, dette er kull i sin mest naturlige form. Denne typen trekull lyser raskt, brenner varmere og etterlater svært lite askrester. Løvtrekull kommer i mindre stykker. Typisk klumpet trevirke vil brenne raskere enn briketter, noe som gjør den mer egnet til direkte koking.

Kull briketter er produsert tre biprodukter komprimert med noen tilsetningsstoffer. En fordel ved briketter er at de vil brenne lenger ved en konsistent temperatur, noe som gjør dem ideelle for røyking eller lengre tilberedningstider. Lyser briketter i en kullstarter til de blir hvite, for å unngå lukt fra tilsetningsstoffene som overføres til maten din.

Kan jeg bruke kull i gassgrill?

Nei. Gassgriller er designet for å fungere med varmen som er opprettet av gassbrennere og ingen annen varmekilde. Å legge til kull eller annet drivstoff til gassgrill kan være veldig farlig, da det kan føre til at grillen overopphetes og skade produktet.

Hvilken type gassflaske trenger jeg for min Landmann-grill?

Alle Landmann gassgriller er utstyrt med et 27 mm klips på propanregulator, for dette trenger du en propangassflaske. Det finnes flere merker i Storbritannia med flasker som kommer i 5kg, 11kg og 13kg størrelser.

For gassgrill med 4 brennere og over anbefaler vi en 11kg eller 13kg flaske, dette sikrer at flasken kan koble alle brennere samtidig.

Kan jeg bruke kull i gassgrill?

Nei. Gassgriller er designet for å fungere med varmen som er opprettet av gassbrennere og ingen annen varmekilde. Å legge til kull eller annet drivstoff til gassgrill kan være veldig farlig, da det kan føre til at grillen overopphetes og skade produktet.

Firepit Vedlikehold

Hvor mye sand trenger jeg i branngraven min?

Vi foreslår 500 – 800g sand, avhengig av brannmassens størrelse. Dette vil bidra til å isolere firepit og sikre et langt liv.

Hvorfor trenger jeg sand i firepit?

Sand bidrar til å beskytte mot treaskenes sure og korroderende natur. Sanden legger til et isolerende lag under brannen.

Garanti / Registrering

Hvilken type garanti tilbyr du for dine produkter?

De fleste av våre håndbøker kan lastes ned fra nettsiden, hvis du ikke ser hva du trenger oppført, kan du sende oss en e-post til customerservice@landmann-usa.com, og vi vil gjerne sende deg en erstatningshåndbok.

Hvilken informasjon er nødvendig når du kontakter kundeservice for et garantibevis?

Modellnummer
Kjøpsbevis
Beskrivelse av kravet
Fotograf hvis relevant / nødvendig

Jeg har mistet eierens bruksanvisning; hvordan får jeg en ny?

De fleste av våre håndbøker kan lastes ned fra vår nettside, men hvis du ikke finner bruksanvisningen du trenger, vennligst send oss ​​en e-post på: support@landmann.co.uk

Grill Vedlikehold

Hva er den beste måten å ta vare på min grill når den ikke er i bruk?

Når det ikke er i bruk, anbefaler vi at du lagrer grillen i et skur, uthus eller garasje, men hvis dette ikke er tilgjengelig, kan du lagre grillen utenfor. Uansett hvor grillen er lagret, må du investere i et Landmann beskyttelsesgrilldeksel for å beskytte det fra elementene.

Det er viktig å huske at med endring av sesongene kommer temperaturendringer, og i løpet av denne perioden kan kondens oppbygges under dekselet på grillens overflate. For å bekjempe en oppbygging av fuktighet som kan føre til rust og mugg, anbefaler vi å avdekke grillen på tørre dager og tørke den ned med en klut med jevne mellomrom.

Vi har en rekke beskyttende deksler som passer til en rekke grilltyper og -størrelser på vår hjemmeside.

Kan jeg sette grillgrillene i oppvaskmaskinen?

Vi anbefaler ikke å rengjøre grillene i oppvaskmaskinen. Investere i en god T-børste- og grillrengjøringsprodukter bør holde grillene i god stand hvis de rengjøres regelmessig.

Hvordan kan jeg rense resten av grillen min?

De ytre delene skal rengjøres med en såpevannsløsning og en rengjøringsbørste eller svamp. For emaljerte overflater anbefaler vi vår Landmann Power Enamel Cleaner 15801, og for rustfritt stål overflater vår Landmann Power Stainless Steel Cleaner 15800.

Pass alltid på at grillen er helt tørr før du lagrer den før neste bruk for å forhindre mugg eller rust.

Hvordan kan jeg rengjøre grillgrillene mine?

Med en hvilken som helst grill, vil vi anbefale at den blir renset kort tid etter matlagingen, slik at maten er lettest å fjerne.

For gassgrill gjenoppvar grillen i 5-10 minutter med lokket lukket for å brenne av overflødig mat. Deretter, mens grillen fortsatt er varm, bruk en grillbørste for å fjerne eventuelle matrester fra grillen. Når du er kult, bruk Landmann Grillbehandlingsservietter 13025 for å fjerne eventuelle stive flekker. For grundig rengjøring kan du ønske å fjerne grillene og gi dem en vask med såpevann og klut for å myke de tøffere brente matrester, og bruk en grillrense børste til å skrubbe dem helt til de er helt rene. For kullgrill følger samme prosess, men begynn mens grillen fortsatt er varm, snart etter matlaging.

Grilltips

Hva er den beste måten å lyse trekull på?

Den enkleste metoden er å bruke en Landmann Charcoal Starter for å tette kullet, vi anbefaler vår Landmann Selection Charcoal Starter for dette – modell 15200.

Plasser to eller tre brannlightere på kullgitteret eller brettet og lys dem. Fyll kullstarteren din med kullbriketter og sett fullkullstarteren over de opplyste brennstoffene. La kullstarteren stå i 10-15 minutter for å la kullet lyse og bli hvit. Når alle briketter har blitt hvite, tippe de varme kulene inn i kullruten eller bakken på grillen. Hvis du trenger mer kull, kan du gjenta denne prosessen senere.

Ordre / Retur / Shipping

Hvordan returnerer jeg en bestilling på grunn av endring i tankene?

For å returnere et produkt på grunn av endring av sinn, vennligst les returpolitikken som finnes på nettstedet eller kontakt kundeserviceteamet på: support@landmann.co.uk eller 01480 421720

Hvis bestillingen min kommer skadet, hva skal jeg gjøre?

Hvis dette i sjeldne tilfeller skulle skje, vennligst send en e-post til vårt kundeserviceteam på: support@landmann.co.uk

Produksjon

Hvor er modellnummeret plassert?

For gassgriller er dette enten plassert på grillens frontpanel eller inne i skapdøren.

Alle modellnumre finnes på forsiden av bruksanvisningen.

Reserveldeler

Kan reservedeler til Landmann-produktet kjøpes fra min lokale forhandler?

Våre reservedeler er spesifikke for Landmann-produkter, og bør kun kjøpes fra Landmann-UK.

Teknisk

Blir grillen din levert ferdig montert ?

De fleste av enhetene våre krever selvmontering, som normalt blir ferdig innen 1-2 timer.
Sjekk ut våre Avalon- og Triton-serien, ettersom noen av disse modellene leveres 95% preassembled.