Om Landmann

Om Landmann

LANDMANN er et av de ledende Europeiske grillvaremerkene, og er virksom over hele verden med egne salgs- og innkjøpsselskap, i tillegg til Europa, USA, Australia og Kina.

I 1966 startet LANDMANN med salg av Kanadisk grillutstyr, og man introduserte grilling for folket i Tyskland. Folkets mottakelse av den nye matlagingsmetoden var meget positiv.

Gjennom kontinuerlig nytenkende og stor innovasjonskraft står LANDMANN i dag for et skreddersydd mangfold av grillprodukter. Under vingene av et sterkt varemerke skaper firmaet en grillverden for ulike menneskers livsstil og interesse for matlaging. Din verden av BBQ.

LANDMANN ble grunnlagt i 1966 i Osterholz-Scharmbeck. Her, ved porten av Hansestaden Bremen, er der vi har konsenstrert oss om grilling i over 50 år. LANDMANN som det første firmaet som introduserer grillutstyr på det Tyske markedet i stor skala. Siden da har grilling blitt en av de meste populære fritidsaktivitetene. Dette gjør LANDMANN til en gründer av en trend som blir populær i alle sosiale klasser.

LANDMANN har fra en ydmyk start blitt en av Europas største leverandører av griller og livet i hagen. Til tross for sin internasjonale virksomhet har LANDMANN alltid vært tro mot sine Hansarøtter.

LANDMANN er fortsatt et helt familieeid selskap. Vår største oppgave er å opprettholde en bærekraftig utvikling av firmaet i fremtiden for å oppfylle vårt ansvar mot våre kunder, våre samarbeidspartnere og våre medarbeidere.

Verdensomfattende nærvær, regional kompetanse

LANDMANN er aktiv på 4 kontinenter med 15 salgsfirmaer i mer enn 35 land. Og vi har vært på markedet en stund: LANDMANN Skandinavia AB kan allerede se tilbake på mer enn 25 år gammel distribusjonsopplevelse.

 

Vår visjon

Med våre grillprodukter vil vi tilby hver forbrukergruppe det absolutt beste- og gjennom funksjonalitet og utstyr kan vi tilpasse oss til ulike smaker og livsstiler. For å oppnå dette bruker vi på LANDMANN all vår kunnskap og vår lidenskap. Kvalitet er vårt krav, erfaring er vår tilgang.

Vårt mål

Siden vi ble grunnlagt i 1966 har vi konstruert og markedsført høykvalitative og brukervennlige grill- og hageprodukter med erfaring og stolthet.
Vi kombinerer våre kunders krav med forbrukerens ønsker og våre ansattes mål.

Vi konsoliderer kompetanse innen produksjon, design, utvikling og markedsføring i et effektivt nettverk som gjør det mulig for oss å skape attraktive produkter med bra pris /ytelse i forhold til fordel for våre kunder.

Våre produkter finnes i butikker som drives av våre partnere innen bygg- og anleggsindustrien, den spesialiserte hagebransjen og dagligvarehandelen.


FIRMAHISTORIE

20 September 1966

Stiftelsen av selskapet

Bernd Hockermeyer og Hermann Landmann tar grillingen til Tyskland og grunnlegger firmaet LANDMANN GmbH & Co. Forbrukerne er ivrig spente over den nye matlagingsmetoden.
1970

Osterholz-Scharmbeckk

LANDMANNs firmaanlegg på Osterholz-Scharmbeck-plassen i starten av år 1970: Herfra satte man så kursen for den internasjonale retningen.
På begynnelse av 1970-tallet

På 70-tallet grillet man ofte med roterende grilllspyd

På 1970-tallet var det populært å grille kylling og pølser på spyd over ild, så LANDMANN utviklet sitt eget motordrevne rotisserie. Rotisseriet ble laget i Tyskland mens motoren ble produsert i Taiwan: det første eksempel på internasjonalt samarbeid.
1971

Logotype - Grillchef

Lønnebladet i den første firmalogotypen henviser til Kanada, landet som de første grillene opprinnelige kom fra.  
1975

Støpejernsgriller. Fordelene med støpejernsgriller oppdages.

Tysk ingeniørkunst har alltid vært basis for innovative produkter som produseres i internasjonale anlegg. På bildet vises støpejernsgrillen, hvis materielle fordeler ble implementert av LANDMANN som en av de første varemerkeprodusentene. Også ny: Stekeplatens funksjon. 
1978
LANDMANN ekspanderer og grunnlegger et datterselskap i USA, grillenes hjemland.  
1978

Vi åpner vårt første kontor i Hong Kong

Det første innkjøpsselskapet etableres i nærheten av Hong Kong.  
På begynnelse av 1980-tallet

Utviklingen av de første gassgrillene

LANDMANN konsentrerte seg tidlig om utviklingen av gassgriller, der man markedsførte den første modellen i år 1978.  
1980
På 1980-tallet fortsatte firmaet å vokse og ekspanderte gjennom oppkjøp av firmaer.
1984

LANDMANN UK ble grunnlagt

LANDMANN ekspanderer og grunnlegger ytterligere et datterselskap, denne gang i Storbritannia.
1984

Utviklingen av de første emaljerte kulegrillene

Kompetanse, erfaring, innovasjon: Med emaljering av grillskålen og lokket oppnådde LANDMANN et skritt i kvaliteten på kulegriller.
March 1993
LANDMANN Skandinavia AB ble grunnlagt
1995

Utvikling av de første Flatbed-gassgrillene

Gassgrillene Flatbed ble utviklet, en serie gassgriller som ble meget populære i Skandinavia. 
1997
Markedspotensialet for gassgriller ble oppdaget av LANDMANN på et tidlig tidspunkt og et tilsvarende antall modeller ble utviklet.  
2001
Ytterligere vekst gjennom oppkjøpet av selskapet PEIGA.  
2007
Den første generasjonen av premiumsortimentet Avalon ble utviklet, en serie gassgriller som står for kontinuiteten av LANDMANN som varemerkeprodusent.
2010

Utvikling av Black Pearl-serien

Det internasjonale patenterte OptiHeat-varmesystemet gjør at kulegrillens grillrist kan justeres i høyden.  
2010

LANDMANN Frankrike ble grunnlagt

LANDMANN ekspanderer og grunnlegger ytterligere et datterselskap, denne gang i Frankrike.  
2012
Markedsintroduksjon av gassgrillen Triton, som senere ble en stor kundefavoritt.  
2015
Man legger grunnlaget for det nye forsknings- og utviklingssenteret i Guangzhou, Kina.  
2015

PTS

Internasjonal patentering av Power Thermal Spreading Systems (PTS-System) som ble utviklet av LANDMANN, som satte ny standard for ytelse for gassgriller.  
2016
50 years of LANDMANN – LANDMANN uttrykte sin takknemlighet med spesielle utgaver og events.  
2016
LANDMANN ekspanderer og grunnlegger ytterligere et datterselskap, denne gang i Australia. Det tyske grillvaremerket er således aktiv på 5 kontinenter.