Opprinnelseslandet: Hvor storfe kommer fra

Opprinnelseslandet: Hvor storfe kommer fra

Tyskland: Langt borte er de dager da kun lokale raser av storfe fantes på tyske enger. Den tyske kjøttindustrien byr på mangfold: mange oppdrettere har spesialisert seg på kjente internasjonale raser av storfe (og videreutviklet disse gjennom innavl). Som et resultat behøver kvalitetsbiff fra Black Angus, Charolais, Limousin og Hereford storfe ikke reise verden rundt for å komme fram til kjøttbenken for også den minste lokale slakteren. Oppdretterne 

har også våget å bruke tysk Wagyu. 

Frankrike: Gourmet kokker fra landet "haute cuisine" sverger til kjøttet fra den kraftfulle hvite Charolais storfe. De dyrkes nesten kun for kjøttproduksjon, får mye mosjon og mates med naturlig mat. De tunge, muskeltette dyrene har ikke tendens til å lage fett. Deres rosa fargete kjøtt, har tilsvarende fine vener av fett og har en relativ tett konsistens. 

 

Italia: Razza Chianina anses å være den største og eldste storferasen i verden. Storfemerket, amici della chianina "er sjeldent og dyrt. Og det, også om toskansk storfe kan veie opp mot 1 500 kilo. Det er ingen tilfeldighet at de er leverandørene av den gigantiske Bistecca alle Fiorentina. Den såkalte Porterhouse biffen, en klassiker av italiensk mat, er forberedt på 

kullgrillene. Tilbud, saftig kjøtt og en fin marmorering karakteriserer bitene. 

 

Japan: For gourmeter, det beste av det beste: kjøttet fra Wagyu-storfe fra Kobeområdet. Det bortskjemte storfeet får øl hver dag som en del av sin høykvalitative diett og masseres. Takk være sin unike fettkorn er kjøttet mykt som smør, og delikatessen, om du noensinne kan kjøpe den, bestemmer høye priser - opp til € 1000 / kilo. 

 

Sør Amerika: Argentinas svarte Angus storfe pleier fortsatt å beite utendørs året rundt. På to år graver dyrene av skotskt opprinnelse i Pampas brede åpne plasser og mates helt naturlig på gress og urter. Deres kjøtt har en mørk rød farge, er sår og har en sterk smak og viser en kontinuerlig marmorering. 

 

USA: De viktigste rasene er Black Angus og Hereford fra vestre England. USDA (USA: s avdeling for jordbruk) overvåker nøye merkingen av 100 millioner storfe i åtte kvaliteter. Stekekjøttet rangeres i de tre beste kategoriene: med "valg", "valg" og beste kvalitet "prime". Det har mest tilbud, har den fineste marmor og den mest aromatiske smaken. Det beste storfekjøttet er reservert for delikatessen og de beste restaurantene. 

Del dette innlegget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *