Om LANDMANN

Om LANDMANN

LANDMANN är ett av de ledande europeiska grillvarumärkena och är verksamt över hela världen med egna försäljnings- och inköpsbolag tillhörande Europa, USA, Australien och Kina.

1966 startades LANDMANN genom försäljning av kanadensisk grillutrustning och man introducerade grillning för den stora massan i Tyskland. Konsumenternas mottagande av den nya matlagningsmetoden var mycket positiv. Företaget påbörjade sedan sin internationella expansion från företagets huvudkontor i Osterholz-Scharmbeck, nära Bremen.

Genom ständigt nytänkande och stor innovationskraft står LANDMANN idag för en skräddarsydd mångfald av grillprodukter. Under vingarna av ett starkt varumärke skapar företaget en grillvärld för olika människors livsstilar och intresse för matlagning. – Your World of BBQ.

LANDMANN grundades år 1966 i Osterholz-Scharmbeck. Här, vid portarna i Hansestaden Bremen, är där vi har koncentrerat oss på grillning i över 50 år. LANDMANN som det första företaget som introducerar grillutrustning till den tyska marknaden i stor skala. Sedan dess har grillning blivit en av de mest populära fritidsaktiviteterna runt. Detta gör LANDMANN till en grundare av en trend som blir populär över alla sociala klasser.

LANDMANN har från en ödmjuk början blivit en av Europas största leverantörer av grillar och livet i trädgården. Trots sin internationella verksamhet har LANDMANN alltid varit trogen mot sina Hansesrötter.

LANDMANN är fortfarande ett helt familjeägt företag. Vår största angelägenhet är att upprätthålla en hållbar utveckling av företaget i framtiden för att uppfylla vårt ansvar gentemot våra kunder, våra affärspartners och våra medarbetare.

Världsomfattande närvaro, regional kompetens

LANDMANN är verksamt över fyra kontinenter med 15 aktiva försäljningsföretag i mer än 35 länder. Vi har dessutom funnits på marknaden ett tag: LANDMANN Scandinavia AB kan redan blicka tillbaka på en 25-årig distributionsresa.

 

Vår vision

Med våra grillprodukter vill vi erbjuda varje konsumentgrupp det absolut bästa – och genom funktionalitet och utrustning kan vi anpassa oss till olika smaker och livsstilar. För att uppnå detta använder vi på LANDMANN all vår kunskap och vår passion. Kvalitet är vårt krav, erfarenhet är vår tillgång.

 

Vårt mål

Sedan vi grundades 1966 har vi konstruerat och marknadsfört högkvalitativa och användarvänliga grill- och trädgårdsprodukter med erfarenhet och stolthet.
Vi kombinerar våra kunders krav med konsumenternas önskemål och våra anställdas mål.

Vi konsoliderar kompetens inom produktion, design, utveckling och marknadsföring i ett effektivt nätverk som gör det möjligt för oss att skapa attraktiva produkter med bra pris / prestanda i förhållande till fördel för våra kunder.

Våra produkter finns i butiker som drivs av våra partners inom bygg- och anläggningsindustrin, den specialiserade trädgårdsbranschen och livsmedelshandeln.

 


Företagshistoria

20 September 1966

Företaget grundas

Bernd Hockemeyer och Hermann Landmann tar grillningen till Tyskland och grundar företaget LANDMANN GmbH & Co. Konsumenterna är väldigt exalterade över den nya matlagningsmetoden.
1970

Osterholz-Scharmbeck

LANDMANNs företagsanläggning på Osterholz-Scharmbeck i början av år 1970: Härifrån satte man sedan kursen för den internationella riktningen.
I början av 1970-talet

På 70-talet grillade man ofta med roterande grillspett

På 1970-talet var det populärt att grilla kyckling och korv på ett spett över en eld, så LANDMANN utvecklar sitt egna motordrivna rotisserie. Rotisseriet tillverkas i Tyskland medan motorn produceras i Taiwan: detta blir vårt första exempel på internationellt samarbete.
1971

Logotyp - GrillChef

Lönnlövet i den första företagslogotypen hänvisar till Kanada, landet som de första grillarna ursprungligen kom ifrån.  
1975

Fördelarna med gjutjärnsgrillar upptäcks

Tysk ingenjörskonst har alltid varit grunden för innovativa produkter som produceras i internationella anläggningar. På bilden syns gjutjärnsgrillen, vars materiella fördelar implementerades av LANDMANN som en av de första varumärkesproducenterna. Också ny: Stekplattans funktion 
1978
LANDMANN expanderar och grundar ett dotterbolag i USA, grillarnas hemland.  
1978

Vi öppnar vårt första kontor i Hong Kong

Det första inköpsbolaget etableras i närheten av Hong Kong.  
I början av 1980-talet

Utvecklingen av de första gasolgrillarna

LANDMANN inriktade sig tidigt på utvecklingen av gasolgrillar, och man saluförde den första modellen år 1978.  
1980
På 1980-talet fortsatte företaget att växa och expanderade genom förvärv av andra företag
1984

LANDMANN UK grundas

LANDMANN expanderar och grundar ytterligare ett dotterbolag, denna gången i Storbritannien.
1984

Utveckling av de första emaljerade klotgrillarna

Kompetens, erfarenhet, innovation: LANDMANN tar ett stort kliv kvalitetsmässigt när man utvecklar emaljerade klotgrillar.
March 1993
LANDMANN Skandinavia AB grundas.
1995

Utveckling av de första Flatbed-gasolgrillarna

Gasolgrillarna Flatbed utvecklas, en serie gasolgrillar som blev särskilt populär i Skandinavien. 
1997
Marknadspotentialen för gasolgrillar upptäcks av LANDMANN på ett tidigt stadium och ett motsvarande antal modeller utvecklas.  
2001
Ytterligare tillväxt genom förvärvet av bolaget PEIGA.  
2007
Den första generationen av premiumsortimentet Avalon utvecklas, en serie gasolgrillar som står för kontinuiteten av LANDMANN som varumärkestillverkare.
2010

Utveckling av Black Pearl-serien

Det internationellt patenterade OptiHeat-värmesystemet gör att klotgrillens grillgaller kan justeras i höjdled.  
2010

LANDMANN France grundas

LANDMANN expanderar och grundar ytterligare ett dotterbolag, denna gången i Frankrike.  
2012
Marknadsintroduktion av gasolgrillen Triton, som senare kom till att bli en stor kundfavorit  
2015
Man lägger grunden för det nya forsknings- och utvecklingscentret i Guangzhou, Kina  
2015

PTS-systemet patenteras internationellt

Internationell patentering av Power Thermal Spreading Systems (PTS-System) som utvecklats av LANDMANN, som satte nya prestandanormer för gasolgrillar.  
2016
50 years of LANDMANN – LANDMANN uttryckte sin tacksamhet med speciella utgåvor och evenemang.  
2016
LANDMANN expanderar och grundar ytterligare ett dotterbolag, denna gången i Australien. Det tyska grillvarumärket är således verksamt över 4 kontinenter.