Ursprungsland: Där boskapet kommer ifrån

Ursprungsland: Där boskapet kommer ifrån

Tyskland: Långa borta är de dagar då endast lokala raser av nötkreatur fanns på tyska ängar. De tyska köttindustrin bankar om mångfald: många uppfödare har specialiserat sig på kända internationella raser av nötkreatur (och vidareutvecklat dem genom korsavel). Som ett resultat behöver kvalitetsbiff från Black Angus, Charolais, Limousin och Hereford nötkreatur inte resa halvvägs runt om i världen för att komma fram till köttbänken för även den minsta lokala slaktaren. Uppfödarna 

har även vågat använda tyska Wagyu. 

frankrike: Gourmetkockar från landet "haute cuisine" svär av köttet från den kraftfulla vita Charolais boskapen. De odlas nästan uteslutande för köttproduktion, har gott om motion och matas på naturliga livsmedel. De tunga, muskelförpackade djuren tenderar inte att bilda fett. Deras rosa färgade kött är därför ganska lutande, har motsvarande fina vener av fett och har en relativt tät konsistens. 

 

Italien: Razza Chianina anses vara den största och äldsta nötkreatursrasen i världen. Nötkött märkt, amici della chianina "är sällsynt och dyrt. Och det, även om toskanska nötkreatur kan väga upp till 1 500 kilo. Det är ingen slump att de är leverantörerna av den gigantiska Bistecca alla Fiorentina. Den så kallade Porterhouse biffen, en klassiker av italiensk mat, är beredd på 

kolgrillarna. Anbud, saftig kött och en fin marmorering karakteriserar bitarna. 

 

japan: För finsmakare, det bästa av det bästa: köttet från Wagyu-nötkreaturen från Kobeområdet. Den bortskämda nötkreaturen får öl varje dag som en del av sin högkvalitativa diet och masseras. Tack vare sin unika fettkorn är köttet så mjukt som smör, och delikatessen, om du någonsin kan köpa den, bestämmer högsta priser - upp till € 1000 / kilo. 

 

Sydamerika: Argentinas svarta Angus boskap brukar fortfarande beta utomhus året runt. Under två år gräver djuren av skotskt ursprung i Pampas vida öppna utrymmen och matas helt naturligt på gräset och örterna. Deras kött har en mörkröd färg, är öm och har en stark smak och visar en kontinuerlig marmorering. 

 

usa: De främsta raserna är Black Angus och Hereford från västra England. USDA (USA: s avdelning för jordbruk) övervakar noggrant märkningen av 100 miljoner nötkreatur i åtta kvalitetskvaliteter. Stek köttet rankas i de tre bästa kategorierna: med "välj", "val" och högsta kvalitet "prime". Det är mest anbud, har den finaste marmor och den mest aromatiska smaken. Det högsta nötköttet är reserverat för delikatessens och de bästa restaurangerna. 

Dela det här inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *